Recensie: Barbarian

Bill Skarsgård krijgt onverwacht bezoek in Barbarian.

Verhaal

Barbarian gaat over Tess (Campbell), een jonge vrouw die solliciteert bij een documentairemaker in Detroit. Omdat ze niet in de buurt woont, huurt ze een huis, maar het blijkt dubbel geboekt te zijn door Keith (Skarsgård). Ze besluiten er het beste van te maken, maar al in de eerste nacht gebeuren er vreemde dingen...

Tip: Als je een touw in de kelder vindt - trek er niet aan. Wie weet wat er tevoorschijn komt...

Naarmate de film vordert, wordt het steeds ontsporender, intenser en smeriger, maar toch blijft de humor behouden terwijl de film ook werkelijk angst inboezemt. Een mooie balans die waarschijnlijk moeilijk te bereiken is.

Acteurs

Georgina Campbell speelt de hoofdrol als Tess, en om haar heen zien we Bill Skarsgård als huurder Keith, en Justin Long als de ongeïnteresseerde huisbaas AJ. Ik was aanvankelijk erg sceptisch over Long, omdat hij meestal in komedies speelt en niet in horrorfilms, maar hij speelt zijn arrogante personage echt goed. Samen met Georgina Campbell en Bill Skarsgård is de film zeer goed geacteerd.

Georgina Campbell en Justin Long in Barbarian.

Daarnaast heeft Kate Bosworth een bijrol, zij het alleen als stem, dus het kan worden beschouwd als een kleine cameo. Detroit als stad komt ook goed tot zijn recht als een "personage" in de film, de vervallen straten dragen echt bij aan de sfeer.

Beoordeling

Barbarian is een zeer vermakelijke en tegelijkertijd angstaanjagende film over welke gruwelen zich kunnen verbergen waar je het minst verwacht. Het zit vol met smerige scènes die van hoge kwaliteit zijn.

Barbarian speelt effectief in op onze meest voorkomende angsten - donkere ruimtes en wat zich daar in het duister verbergt.

Dit is een horrorfilm die je moet zien als je ook maar een beetje van horror houdt - het verhaal is van hoge kwaliteit en soms zo weerzinwekkend dat je weg wil kijken. Precies zoals het hoort.

Scoren

Barbarian krijgt een 7 van de 10.

Overzicht

Hoe langer de film duurt, hoe weerzinwekkender hij wordt - maar hij balanceert voortdurend perfect tussen horror, thriller en een soort vieze komedie. Het geweld komt uit het niets en verdwijnt dan net zo snel weer. Dat maakt het des te spannender.


Dit artikel gaat over

Geschreven door
Denis Groeneveld

Opmerkingen

Nog geen reacties.

    Commentaar dit artikel