Recensie: Elemental

Disney/Pixar zijn terug met een nieuwe geanimeerde film - we hebben Elemental gezien.

Plot

We volgen Ember, een meisje dat woont met haar ouders in een wereld die voornamelijk bestaat uit water-, aarde- en luchtwezens. Haar ouders hebben hun vuurwereld achtergelaten en proberen zelf hun geluk te beproeven door een winkel in de stad te runnen - een winkel waarvan ze hopen dat Ember het zal overnemen.

Pixar is bekwaam in het combineren van de vaardigheden van de verschillende elementen - iets anders zou misschien vreemd zijn gezien het concept van de film.

Echter, Ember heeft geen interesse om in de winkel te werken en vindt het steeds moeilijker om haar temperament onder controle te houden. Na een ongeluk in de winkel ontmoet ze het waterwezen Wade Ripple, die haar laat zien wat er buiten de wereld bestaat - en wanhopig probeert haar te helpen met haar gevoelens over het overnemen van de winkel.

Cast

De belangrijkste cast van de film bestaat uit Leah Lewis als Ember, Mamoudou Athie als Wade Ripple, Ronnie del Carmen als Bernie en Shila Ommi als Cinder.

Alle stemmen passen bij hun personages en de komische momenten in de film werken echt goed - ze doen geweldig werk om deze cartoonwereld tot leven te brengen.

Recensie

Dus, hoe goed is de film van Pixar over verschillende mensen die moeten leren samenleven? Het begint vrij langzaam en stroef, maar hoe langer de film duurt, hoe beter het wordt.

Vuurwezens zijn niet welkom in de gewone wereld - iets wat onze hoofdpersoon Ember steeds opnieuw ervaart.

Ondanks dat de film tegen het einde behoorlijk spannend wordt, voelt het helaas een beetje gebrek aan substantie, waar ik graag zou willen dat Pixar het concept van vuur, aarde, lucht en water dieper zou verkennen dan ze in de film doen.

Ik heb deze film met een 9-jarige gekeken die er dol op was, dus voor kinderen is het een geweldige film!

De goede

  •   Prachtig geanimeerd
  •   Spannend tegen het einde

De slechte

  •   Voelt een beetje leeg

Scoren

Elemental krijgt een 5 van de 10.

Overzicht

Elemental is een zeer mooi geanimeerde film die, na een hobbelige start, vermakelijk en spannend wordt. Echter, uiteindelijk voelt het een beetje te leeg aan om een hogere beoordeling te ontvangen.


Dit artikel gaat over

Geschreven door
Hannah Steen

Opmerkingen

Nog geen reacties.

    Commentaar dit artikel