Recensie: Guardians of the Galaxy Vol. 3

Eindelijk is het derde en laatste deel van de Guardians of the Galaxy saga hier!

Na zes jaar wachten krijgt Guardians of the Galaxy een slot.

Verhaallijn

De film gaat over de aanval op Knowhere, wat na een aantal gevechten leidt tot de ernstige verwonding van onze favoriete wasbeertje Rocket. Het blijkt echter dat hij niet kan worden gerepareerd zonder de "sleutel" om zijn biomechanische lichaam te ontgrendelen.

Chris Pratt als Peter Quill / Star-Lord.

Chris Pratt speelt opnieuw Peter Quill, ook bekend als Star-Lord.

Het hele Guardians-team gaat dan op zoektocht om aanwijzingen te vinden die Rockets leven zouden kunnen redden - een reis naar zijn onbekende verleden.

Muziek

Als er iets is dat de Guardians of the Galaxy-films kenmerkt, is het de nostalgische muziek die non-stop wordt afgespeeld - en dat is precies het geval in de derde editie, wat we natuurlijk hoopten.

Guardians of the Galaxy in slow motion.

Er is veel slow motion en goede muziek in deze film.

Het zal niet als een verrassing komen, maar de film zit vol met goede en sfeervolle nummers die bovendien worden afgewisseld met de filmmuziek gecomponeerd door John Murphy, wat verrassend goed werkt tijdens de meer emotionele delen van de film.

Scenario en regie

Guardians of the Galaxy Volume 3 is net als de vorige films geschreven en geregisseerd door James Gunn - en het is zeker een boeiende en meeslepende film. Hij heeft een unieke manier om te schrijven en regisseren, en het blijft als vanzelf werken.

Guardians in ruimtepakken.

Guardians infiltreren een basis in de ruimte op zoek naar de geschiedenis van Rocket.

Je merkt op verschillende manieren dat dit het laatste bijdrage is van Gunns in deze serie, want hij spaart niets uit - er zijn lange snijloze scènes, veel van de humor die we liefhebben en meer empathie dan ooit tevoren.

Conclusie

Ik had hoge verwachtingen van deze film, deels omdat ik had gelezen dat het verdrietig zou zijn en deels omdat het een afsluitend hoofdstuk is in de Guardians-saga. Ik kan echter direct zeggen dat ik niet teleurgesteld ben; het is op veel manieren goed en zeer vermakelijk - precies zoals het hoort te zijn in een Guardians-film.

Dave Bautista als Drax is gewond.

De zoektocht naar aanwijzingen blijkt gevaarlijker dan gedacht.

Het past echter misschien niet bij iedereen dat het emotioneler is dan voorheen, en ook enger dan voorheen. Jongere leden van ons publiek vonden de film op sommige momenten behoorlijk belastend en verdrietig, maar ze hielden natuurlijk van de film als geheel. Wees gewoon voorbereid dat het soms wat donkerder kan zijn dan normaal.

De film is echt vermakelijk en gegarandeerd iets dat je moet zien als je de vorige films leuk vindt.

Guardians of the Galaxy: Vol 3 heeft vandaag, woensdag 3 mei 2023, Nederlands bioscoop-première.

De goede

  •   Het team is terug!
  •   Geweldige humor zoals altijd

De slechte

  •   Serieuzer dan eerdere films

Scoren

Guardians of the Galaxy Volume 3 krijgt een 8 van de 10.

Overzicht

Het laatste deel van het Guardians of the Galaxy-verhaal is zeer goed geschreven, grappig en ontroerend - misschien wel iets te ontroerend voor zijn grappige en ontspannen stijl waar veel mensen van houden. Er is echter geen twijfel dat je deze film moet zien als je van het Guardians-team of Marvel-films in het algemeen houdt.


Dit artikel gaat over

Geschreven door
Denis Groeneveld

Opmerkingen

Nog geen reacties.

    Commentaar dit artikel