Recensie: M3gan

Zijn jullie klaar voor een enge film? Is M3GAN de moeite waard om in de bioscoop te bekijken?

Van de scenarioschrijver van Malignant komt nu opnieuw een horrorfilm — dit keer gaat het over een AI-gestuurde pop die doordraait in M3GAN.

Verhaal

Onderweg naar een skivakantie verliest Cady (McGraw) beide ouders bij een auto-ongeluk. Ze wordt ondergebracht bij haar tante Gemma (Williams), die werkt als een soort speelgoedfabrikant — en die denkt dat het een goed idee is om Cady te helpen met haar verdriet door middel van een van hun robots, in de vorm van een pop die leert met behulp van kunstmatige intelligentie: M3GAN.

De pop M3GAN houdt constant een oogje in het zeil bij Cady, met de beste bedoelingen in gedachten.

Al snel blijkt echter dat de belangrijkste taak van de pop — om Cady op te vrolijken en te beschermen — niet helemaal overeenkomt met de wetten en regels die wij mensen volgen. Misschien had de robot vanaf het begin strengere regels moeten krijgen?

Acteurs

Acteurs staan meestal niet centraal in horrorfilms, maar eerder het spektakel. Hier ontbreekt echter het spektakel en daarom wordt het veel duidelijker dat de acteurs niet bijzonder goed zijn. Allison Williams past redelijk goed als tante Gemma, maar Violet McGraw als rouwende Cady is moeilijk om je aan te hechten.

De acteurs in M3GAN laten nogal wat te wensen over.

Het ergste zijn echter degenen die de robot, M3GAN, spelen, want hier heeft men echt verkeerd gedacht. Vaak worden kinderen gebruikt die rondrennen en het gezicht hebben vervangen, en wanneer de bewegingen onrealistisch worden, wordt het in plaats daarvan geanimeerd. Maar het ziet er nooit goed uit; het ziet er alleen goedkoop uit. Helaas.

Beoordeling

Hoewel de film op sommige momenten potentieel heeft — maar misschien vooral als een drama — faalt het volledig in het eng maken van de situatie. Het voelt meer als een komedie dan als een horrorfilm, terwijl het niet hysterisch genoeg is om een horror-komedie te zijn.

De film komt niet over als een horrorfilm, komedie of drama.

Uiteindelijk valt de film ergens tussenin en bereikt daarom geen van de doelen; niet als drama, komedie of horrorfilm. Als je met vrienden naar de bioscoop gaat, denk ik dat je M3GAN misschien leuk vindt om te lachen en te schreeuwen, maar afgezien daarvan is de film niet erg aantrekkelijk.

M3GAN had zijn Nederlandse première op 13 januari 2023.

De goede

  •   Interessant concept.

De slechte

  •   Het past niet als horrorfilm of horror-komedie.

Scoren

M3GAN krijgt een 3 van de 10.


Dit artikel gaat over

Geschreven door
Hannah Steen

Opmerkingen

Nog geen reacties.

    Commentaar dit artikel