Recensie: Missing

Een tienermeisje besluit haar vermiste moeder te vinden in haar eigen handen in Missing.

De screenlife-thriller Missing - van dezelfde makers als een paar jaar geleden Searching - blijkt veel beter te zijn dan men zou denken.

Plot

In Missing volgen we June (Reid), een 18-jarig meisje wiens moeder met haar vriend naar Colombia reist en vervolgens spoorloos verdwijnt. Wanneer de politie niet vooruit lijkt te komen in hun zoektocht, begint ze zelf te zoeken naar aanwijzingen en begint ze langzaam maar zeker sporen van hen te vinden via hun verschillende accounts op het internet.

Naarmate ze dieper graaft in het mysterie, lijken steeds meer vraagtekens op te duiken en ontwikkelt de film zich uiteindelijk tot een hartverscheurende thriller die echt spannender is dan ik dacht.

Acteurs

In de hoofdrol als June zien we Storm Reid, die eerder te zien was in series zoals HBO's Euphoria. Ze draagt de film alleen en past perfect bij de graven en radeloze dochter die ze in de film portretteert.

De moeder die verdwijnt wordt gespeeld door Nia Long, en we zien ze beiden bijvoorbeeld via videochat hier.

In de bijrollen van de film zijn Nia Long als de moeder Grace, Ken Leung als de vriend van de moeder Kevin, Joaquim de Almeida als de Colombiaanse assistent Javi en Daniel Henney als FBI-agent Park.

Muziek

Wat mij het meest opvalt aan deze film is ongetwijfeld de muziek, geschreven door de Duitse componist Julian Scherle. Hij slaagt erin om stilstaande beelden op computerschermen om te zetten naar iets dat daadwerkelijk spannend is, wat op zijn zachtst gezegd een prestatie is.

Met webcasts kunnen we gebeurtenissen over de hele wereld volgen — zonder het screenlife-concept te verlaten.

Tijdens de meer emotionele momenten in de film blijft hij muziek leveren van hoge kwaliteit, en ik begon me af te vragen wat voor soort film ik nu eigenlijk aan het kijken was — de muziek was echt goed.

Beoordeling

Ik blijf keer op keer verbaasd over het zogenaamde screenlife-concept, waarbij een film zich volledig afspeelt op schermen (computers, telefoons en tablets), en dat dit zo goed werkt in thrillers of horrorfilms. Het wordt echt spannend, misschien zelfs meer spannend, omdat het meer intiem aanvoelt.

Voeg daar nog eens echt goede muziek aan toe, een spannend en betrokken verhaal en een zeer geloofwaardige hoofdrolspeler in Storm Reid — het resultaat is een zeer kijkwaardige thriller die van begin tot eind spannend blijft.

De goede

  •   De muziek
  •   Spannend tot het einde

Scoren

Missing krijgt een 7 van de 10.


Dit artikel gaat over

Geschreven door
Hannah Steen

Opmerkingen

Nog geen reacties.

    Commentaar dit artikel