Recensie: Mission: Impossible - Dead Reckoning: Part One

Ethan Hunt is terug in een groot actie-avontuur!

De film met de langste titel van het jaar is in première gegaan - maar is het de moeite waard om te kijken?

Verhaallijn

De wereld staat voor een nieuwe dreiging; een krachtige kunstmatige intelligentie is begonnen met het infiltreren van computersystemen wereldwijd, ogenschijnlijk zonder iets te doen, althans voor nu. Er lijken echter twee sleutels te zijn die kunnen worden gebruikt om het uit te schakelen - sleutels waar nu verschillende groepen proberen te bemachtigen.

Tom Cruise als Ethan Hunt.

Ethan Hunts nieuwe missie is niet alleen om de twee sleutels terug te halen voordat iemand anders dat doet, maar ook om erachter te komen waar deze sleutels eigenlijk gebruikt moeten worden - want het lijkt erop dat niemand het weet.

Cast

De hoofdrol in de Mission: Impossible-serie, undercoveragent Ethan Hunt, wordt zoals gewoonlijk gespeeld door Tom Cruise. Aan zijn zijde, zoals in eerdere films, zijn Simon Pegg, Ving Rhames en Rebecca Ferguson te zien - en tussen hen door verschijnt ook de kleine dief Hayley Atwell, die misschien te ver in het diepe is gesprongen (het personage, dat wil zeggen, de acteur doet uitstekend werk).

Rebecca Ferguson keert terug in de rol van Ilsa.

Zoals gebruikelijk in deze films geven alle acteurs alles wat ze hebben, en dat is te zien in elke scène. Er is een zeer hoge energie die echt actiefilm uitstraalt - het is uitstekend.

Intense Actie

Je weet al dat de Mission: Impossible-films draaien om actiescènes en waanzinnige stunts, en deze film vormt daarop geen uitzondering; ze rennen op treinen, keren auto's om, springen op motoren en parachutespringen - en ze doen het echt.

Tom Cruise voert zijn eigen stunts uit in de film - steeds gekker dan de vorige.

Verrassend genoeg worden veel van hun gekke stunts echt uitgevoerd, dus als je denkt dat iets nep is, kun je beter het achter de schermen materiaal bekijken; je zult waarschijnlijk versteld staan van wat ze de acteurs (vooral Cruise) laten doorstaan.

Conclusie

Dus hoe goed is de film? Ik vind het een beetje moeilijk dat het pas de eerste van twee films is, terwijl de film al erg lang is. In totaal duurt dit verhaal ongeveer 6 uur om te vertellen - met een wachttijd van een jaar halverwege (de volgende film gaat in première in 2024).

Tom Cruise en Hayley Atwell bevinden zich in een gevaarlijke situatie.

Aan de andere kant is het verfrissend om echte stunts en een goed geregisseerde actiefilm als deze te zien, dus ik twijfel een beetje over de beoordeling. De film is ongetwijfeld het kijken waard voor iedereen die van actie houdt, een historische voorliefde heeft voor Mission: Impossible, of gewoon Tom Cruise in het algemeen leuk vindt. Dit is zonder twijfel de beste actiefilm die je nu in de bioscoop kunt zien.

Vandaag in première

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One heeft vandaag, op 12 juli 2023, zijn première in Nederlandse bioscopen.

Wordt vervolgd

Zoals je inmiddels wel hebt begrepen, gaat het verhaal verder in het vervolg; deel twee heet Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part Two en gaat volgend jaar, op 26 juni 2024, in première.

De goede

  •   Veel goed uitgevoerde actiescènes.
  •   Indrukwekkende stunts - degene die echt zijn uitgevoerd, welteverstaan.

De slechte

  •   Soms iets te veel dialoog.
  •   Eerste deel van twee.
  •   Te lang voor zijn eigen bestwil.

Scoren

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One krijgt een 7 van de 10.


Dit artikel gaat over

Geschreven door
Denis Groeneveld

Opmerkingen

Nog geen reacties.

    Commentaar dit artikel