Recensie: Nimona

De animatiefilm Nimona verrast — enorm.

Verhaallijn

Wanneer Ballister, een ridder in een futuristische stad, wordt beschuldigd van de moord op hun koningin, heeft hij geen andere keuze dan te vluchten. Al snel ontmoet hij de chaotische tiener Nimona - die blijkt het wezen te zijn waar hij gezworen heeft de stad tegen te beschermen, met de mogelijkheid om elke vorm aan te nemen.

De ridders beschermen de stad tegen kwaadaardige wezens - en wanneer Ballister aan de verkeerde kant van de wet komt te staan, moet hij vluchten.

Samen proberen ze erachter te komen wie Ballister heeft beschuldigd en waarom. Al snel blijkt dat alles niet zo is zoals de leiders van de stad zeggen...

Voor het hele gezin

Deze film heeft een heerlijke humor en bleek perfect te passen bij ons hele gezin - al mijn kinderen waren er dol op. Nog nooit eerder heb ik zo'n luid gelach gehoord in ons huis, alle vier lachten en gierden ze telkens weer.

De verschillende vormen die Nimona kan aannemen maken deze film steeds weer verrassend.

Het grappige is dat de humor eigenlijk niet zo "goedkoop" aanvoelde - de film is echt grappig, op een manier die goed past bij zowel de stijl van de film als het verhaal. Bovendien zitten er wat grappen in die meer op volwassenen gericht zijn gedurende de film - dat wordt altijd gewaardeerd bij het kijken van films met kinderen.

Acteurs

De stem van Ballister door Riz Ahmed (en hij lijkt eigenlijk behoorlijk op hem!) en Nimona door Chloë Grace Moretz. Beiden passen perfect bij hun rollen en hebben een goede dynamiek.

Nimona als een gigantische, roze neushoorn.

Omdat de film veel humor bevat, is het belangrijk dat de acteurs een goede timing en overtuigende stemmen hebben, en zij krijgen de hoogste score van mij. Echt goed.

Beoordeling

Dit is de beste animatiefilm die ik in jaren heb gezien, en ik zie nogal wat films met kinderen. Het heeft alles - prachtige animaties, goede muziek, een meeslepend verhaal en goede humor.

De film heeft een unieke stijl met ridders die een futuristische stad beschermen.

Deze film heeft precies de Disney-magie die Disney zelf niet echt heeft weten te creëren met hun recente films. Bekijk hem vandaag nog!

De goede

  •   Sterk verhaal

De slechte

  •   Een beetje eng aan het einde

Scoren

Nimona krijgt een 8 van de 10.

Overzicht

Een spannend avontuur dat echt de "Disney-magie" heeft — iets wat Disney zelf de laatste jaren niet is gelukt. Dit is de beste animatiefilm die ik in jaren heb gezien.


Dit artikel gaat over

Geschreven door
Hannah Steen

Opmerkingen

Nog geen reacties.

    Commentaar dit artikel