Recensie: Past Lives

Past Lives is terecht veelbesproken op festivals over de hele wereld.

Verhaal

Wanneer Nora (Lee) van Zuid-Korea naar de Verenigde Staten emigreert, verliest ze het contact met haar beste vriendin. Pas na vele jaren nemen ze weer contact met elkaar op en beginnen ze langzaam maar zeker meer over elkaar te ontdekken.

Hae Sung, Nora en haar man Arthur.

Er verstrijkt nog meer tijd en er is veel gebeurd in hun leven - Nora is bijvoorbeeld getrouwd met de Amerikaan Arthur (Magaro) - wanneer ze uiteindelijk besluiten elkaar in New York te ontmoeten. Kan hun verlangen naar elkaar tot iets leiden?

Acteurs

De hoofdrollen Nora en Hae Sung worden gespeeld door Greta Lee en Teo Yoo, waarbij met name Lee opvalt als een fantastische actrice. Ze is zo overtuigend en emotioneel dat ze de hele film interessant maakt.

Het getrouwde stel Nora en Arthur wordt gespeeld door Greta Lee en John Magaro.

Haar man Arthur wordt gespeeld door John Magaro, die ook opvalt - hij is erg goed in de rol van de man die de situatie niet helemaal begrijpt, maar voelt dat er iets gaande is. Echt goed.

Beoordeling

Past Lives is precies het soort film waar ik vaak voor val, met een kleine focus op slechts een paar mensen, prachtige beelden en goede acteurs. Mijn vrouw noemt het meestal "films waarin niets gebeurt", wat de essentie mist. Er gebeurt van alles - maar er wordt niet gevochten door superhelden, dat is waar.

Greta Lee is echt goed in de hoofdrol als Nora.

Hoewel ik de film echt goed vind, voelt het alsof er meer substantie had moeten zijn. Het verhaal is vrij eenvoudig en de film ontvouwt zich ongeveer zoals je zou verwachten. Het einde is echt goed en tilt het geheel op, maar ik had meer emotionele en diepere scènes gewild.

Hoe dan ook, het is een echt goede dramafilm die je moet zien als je van films houdt.

Scoren

Past Lives krijgt een 7 van de 10.

Overzicht

Past Lives is een eenvoudig maar krachtig drama over het verlaten van je thuisland en over de speciale band die vrienden van vroeger kunnen hebben. Het is prachtig gefilmd en met uitstekende acteerprestaties, maar er mist iets om de hoogste score te behalen.


Dit artikel gaat over

Geschreven door
Hannah Steen

Opmerkingen

Nog geen reacties.

    Commentaar dit artikel