Recensie: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Eindelijk is de opvolger van Een Nieuw Universum hier — maar voldoet het aan de verwachtingen?

Verhaal

Na de gebeurtenissen in de eerste film is er nu veel chaos om op te ruimen in het multiversum, iets waar onze hoofdrolspeler Miles Morales onvrijwillig in het middelpunt van belandt. De zoektocht naar onjuistheden wordt geleid door Spider-Man 2099, Miguel O'Hara, en hij is vastbesloten om iedereen terug te sturen naar het universum waar ze thuishoren.

De schurk The Spot is vastbesloten wraak te nemen op Miles Morales voor hoe zijn leven verwoest werd.

Terwijl Gwen Stacy en Peter B. Parker Miguel O'Hara helpen met het verzamelen van anomalieën, verschijnt er echter een nieuwe schurk; The Spot heeft vreemde krachten gekregen toen hij werd blootgesteld aan Kingpins Collider in de eerste film, en jaagt nu Miles Morales na om wraak te nemen.

Acteurs

Verschillende stemacteurs keren terug in deze film; Shameik Moore als Miles Morales, Hailee Steinfeld als Gwen Stacy, Jake Johnson als Peter B. Parker en Brian Tyree Henry en Luna Lauren Vélez als Miles' ouders Jefferson en Rio.

De Indiase Spider-Man, Pavitr Prabhakar, wordt gespeeld door Karan Soni.

Onder de nieuwe stemmen horen we Daniel Kaluuya als Spider-Punk, Issa Rae als Spider-Woman, Jason Schwartzman als The Spot, Oscar Isaac als Spider-Man 2099 en Karan Soni als de Indiase Pavitr Prabhakar.

Muziek

Naast de fantastische animatiestijl van deze films vind ik ook de muziek iets dat echt opvalt, en hoewel er niet echt even goede nummers zijn in de sequel, is de filmmuziek uitstekend.

De unieke animatiestijl en de echt goede muziek passen perfect bij de film.

Componist Daniel Pemberton keert ook terug in deze film en zet zijn unieke stijl voort waarbij hij hiphop mixt met orkestmuziek om een ​​frisse en uiterst passende soundtrack te creëren waar het het belangrijkst is.

Beoordeling

Dit is zonder twijfel een vermakelijke en prachtig geanimeerde film, maar er zit heel weinig in van wat de eerste film zo magisch maakte — en het is heel duidelijk dat het eigenlijk alleen maar functioneert als een brug naar de volgende film, namelijk de Spider-Man: Beyond the Spider-Verse van 2024.

De nieuwe film heeft precies dezelfde grafische stijl waar we van hielden in de eerste film.

Het voelt helaas een beetje alsof ze een gouden kans hebben gemist om echt iets geweldigs te maken met deze film, om in plaats daarvan de zaak af te sluiten in een derde en laatste film. Hoe dan ook is het natuurlijk de moeite van het kijken waard, omdat je anders niet begrijpt wat er echt aan de hand is in film drie.

Premiere

Spider-Man: Across the Spider-Verse heeft zijn bioscoop première in Nederland op vrijdag 2 juni 2023.

De goede

  •   Dezelfde fantastische stijl als voorheen
  •   Echt goede muziek — net als in de eerste film

De slechte

  •   Voelt aan als een tussenfilm, een "brug" tussen film één en drie

Scoren

Spider-Man: Across the Spider-Verse krijgt een 7 van de 10.

Overzicht

De opvolger van de eerste film over Miles Morales heeft helaas veel te wensen over, maar het is toch zeker een film die het kijken waard is — vooral met het oog op de aankomende derde film in de reeks.


Dit artikel gaat over

Geschreven door
Hannah Steen

Opmerkingen

Nog geen reacties.

    Commentaar dit artikel