Recensie: Super Mario Bros Movie

Eindelijk is de langverwachte geanimeerde film van Nintendo hier - we hebben hem gezien De Super Mario Bros. Movie!

Verhaal

Loodgieters Mario en Luigi zijn zojuist begonnen met een loodgietersbedrijf in hun thuisstad New York en raken verdwaald tijdens hun eerste opdracht. Plots staan ze voor een groot mysterieus riool dat hen naar een magische wereld zuigt - ze zijn in het Paddenstoelenrijk beland.

Peach Mario en Toad.

Peach, Mario en Toad moeten het Paddenstoelenrijk verdedigen tegen Bowser.

In het Paddenstoelenrijk blijkt dat de bewoners hulp nodig hebben bij het bestrijden van een grote vijand: de machtige Bowser heeft namelijk een ster in handen die hem de kracht geeft om het hele koninkrijk te vernietigen - iets wat hij dreigt te doen als prinses Peach niet met hem trouwt.

Acteurs

In de hoofdrollen horen we Chris Pratt als Mario, Anya Taylor-Joy als Peach, Keegan-Michael Key als Toad, Jack Black als Bowser en Charlie Day als Luigi.

Chris Pratt speelt de stem van Mario.

Hoofdpersonage Mario's stem wordt vertolkt door Chris Pratt.

Ze passen allemaal uitstekend in hun respectievelijke rollen en het is vooral leuk om Jack Black te horen als Bowser - een rol die bovendien veel muzikaler wordt dan misschien het geval was geweest zonder Jack Black.

Muziek

Er zijn weinig spellen met zo'n herkenbare muziek als de Mario-spellen, en er zijn heel wat verschillende melodieën die allemaal goed passen bij de film. Helaas lijkt het erop dat men niet echt "te veel" Mario-muziek in de film wilde hebben, dus uiteindelijk wordt er zeer spaarzaam gebruik gemaakt van de klassieke muziekstukken uit de Mario-spellen.

Wat vonden de kinderen?

Ik heb de film gezien met 6 kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar, en ik kan zeggen dat ze er allemaal helemaal weg van waren. Ze lachten de meeste tijd, vonden het spannend en soms zelfs een beetje eng. Ze herkenden de spelmuziek en de verschillende sterren en paddenstoelen uit de spellen.

Mario rijdt kanonbal.

Mario rijdt kanonbal in Super Mario Bros-film.

Kortom, je kunt echt zeggen dat kinderen deze film een hoge waardering geven!

Beoordeling

Ik ben echter geen kind, dus hoewel ik het echt leuk vond om een ​​hoogwaardige Mario-film te zien, kan ik niet helemaal het feit van me afschudden dat deze film niet zo goed is als hij had moeten zijn met al deze voorwaarden. Vooral het verhaal in de film is veel te triviaal om te werken. Ik begrijp dat de Mario-spellen een eenvoudig verhaal hebben en dat dit is wat ze hier proberen te imiteren, maar het werkt helaas niet in een film — en vooral niet in een film die in 2023 wordt uitgebracht. Een kinderfilm gaat niet over het dwingen van iemand om verliefd te worden met geweld, maar dat is waar deze hele film over gaat.

Met dat gezegd zijnde heeft deze filmreeks nog het beste voor zich; deze films zullen alleen maar beter worden naarmate er meer worden uitgebracht, want moet Illumination en Nintendo niet de verhaallijnen van de films ontwikkelen naarmate we dieper in het Paddenstoelenrijk terechtkomen?

Super Mario Bros Film heeft vandaag, op 5 april 2023, zijn Nederlandse première.

De goede

  •   Een prachtig gemaakte film met goede omgevingen en animaties
  •   Meerdere leuke momenten waarop kinderen hardop lachten

De slechte

  •   Te simpel verhaal

Scoren

De Super Mario Bros. Movie krijgt een 6 van de 10.

Overzicht

Dit is de beste verfilming van Super Mario Bros tot nu toe - hoewel dat niet veel zegt - die over het algemeen erg goed werkt als je hem met kinderen bekijkt en misschien minder goed als je hem met volwassenen bekijkt.


Dit artikel gaat over

Geschreven door
Hannah Steen

Opmerkingen

Nog geen reacties.

    Commentaar dit artikel