Recensie: Talk To Me

Talk to Me verrast ons — op een angstaanjagend goede manier.

Van de Australische filmstudio Causeway Films komt een van de beste horrorfilms van het jaar.

Verhaal

Talk to Me gaat over Mia, die onlangs een trauma heeft meegemaakt toen haar moeder overleed aan een overdosis. Ze past niet echt in een sociale groep, maar wanneer de kans zich voordoet om iets te proberen wat de anderen niet durven, ziet ze haar kans - ze zal de nieuwste trend proberen, het contact maken met de doden.

Degene die de hand schudt en zegt "praat met mij" komt in contact met dode zielen.

Door een oude hand vast te houden en "praat met mij" te zeggen, wordt de deur naar de wereld van de doden geopend - en daarna kan men ook vragen of ze willen blijven. Het is echter belangrijk om niet langer dan 90 seconden met de dood te spelen, anders kunnen ze blijven...

Acteurs

De hoofdrol van Mia wordt gespeeld door Sophie Wilde, en wat een prestatie levert ze. Ze wordt verscheurd tussen realiteit en hallucinaties, tussen hoop en wanhoop, en tussen rede en waanzin wanneer ze de kans ziet om haar overleden moeder weer te ontmoeten.

Mia vindt het steeds moeilijker om onderscheid te maken tussen de wereld van de dood en de werkelijkheid.

Daarnaast zien we Alexandra Jensen in de rol van beste vriendin Jade, Joe Bird als jongere broer Riley en Miranda Otto als hun moeder Sue. Ze zijn allemaal erg goed in hun rollen - vooral Bird valt op wanneer zijn personage bezeten raakt. Indrukwekkend.

Beoordeling

De eerste helft van Talk to Me is van uitzonderlijk hoge kwaliteit en wist me flink te laten schrikken. Zowel make-up, acteerwerk als fotografie zijn van absoluut topniveau. Hoewel de film naarmate hij vordert wat vaart verliest, is het einde helemaal juist en maakt het de film nog beter.

Het is niet alleen Mia die de doden ontmoet in Talk to Me.

Al met al is het een goed gemaakte horrorfilm die zeker het kijken waard is voor iedereen die van horror houdt - of die gewoon een avondje wil worden opgeschrikt.

De goede

  •   Mooi gemaakt
  •   Overtuigend einde
  •   Sophie Wilde in de hoofdrol als Mia

De slechte

  •   Verliest halverwege een beetje vaart

Scoren

Talk to Me krijgt een 7 van de 10.

Overzicht

Een van de beste horrorfilms van het jaar, zonder twijfel. Kijk hem!


Dit artikel gaat over

Geschreven door
Denis Groeneveld

Opmerkingen

Nog geen reacties.

    Commentaar dit artikel