Recensie: We're All Going to the World's Fair

Hoe eng is de horrorfilm We're All Going to the World's Fair eigenlijk?

Het wordt steeds gemakkelijker om films te maken, en daardoor verschijnen er ook steeds smaller en smaller films - en je kan absoluut zeggen dat We're All Going to the World's Fair eruitziet en aanvoelt als een "no-budget film", voor beter en voor slechter.

Verhaal

De film gaat over de tiener Casey (Cobb), die een online uitdaging genaamd het World's Fair Challenge aangaat - een uitdaging waarbij degenen die eraan deelnemen bovennatuurlijke symptomen beginnen te ervaren die ze documenteren op video.

Casey met gloeiende verf op haar gezicht.

Misschien gaat de uitdaging eigenlijk niet over het feit dat je bovennatuurlijke krachten krijgt, maar eerder dat mensen op internet doen alsof en liegen om gezien en geliefd te worden - en hoe langer het duurt, hoe wanhopiger Casey wordt om ook gezien te worden.

Acteurs

De debuterende actrice Anna Cobb speelt de hoofdrol als het meisje Casey, en ze doet dat eigenlijk met verve. Ze voelt wanhopig, onzeker en alsof ze niet precies weet wat ze wil, dus ze past perfect bij die rol.

Een groot deel van de film speelt zich af in een donkere kamer voor het computerscherm.

Omdat de film gaat over eenzaamheid, zijn er niet veel andere acteurs dan zij, maar een persoon waarmee ze contact heeft tijdens de uitdaging wordt gespeeld door Michael J. Rogers, die ook een eenzame en wanhopige karakter op een overtuigende manier neerzet.

Beoordeling

Ik moet duidelijk maken dat ik dacht dat We're All Going to the World's Fair een horrorfilm zou zijn, en dat is het absoluut niet. Het is eerder een vrij interessante (maar trage) studie naar hoe het is om jong te zijn in deze tijd, met de altijd aanwezige online wereld.

Gebeuren er echt bovennatuurlijke dingen met degenen die de uitdaging aangaan?

Op een bepaalde manier is het aangrijpend dat het hoofdpersonage Casey zo wanhopig probeert mensen naar haar video's te laten kijken en de "World's Fair Challenge" aangaat in de hoop gezien te worden, maar het is helaas niet erg interessant.

De film heeft niet genoeg te zeggen of te laten zien om je wenkbrauwen te laten fronsen. Voorspelbaar en, helaas, saai.

Scoren

We're All Going to the World's Fair krijgt een 3 van de 10.

Overzicht

Hoewel de film op een goede en vrij aangrijpende manier de wanhoop van online gezien worden en het vinden van een identiteit in de wereld portretteert, heeft het niet veel te bieden. Het voelt zowel saai, te lang en te vaag aan om interessant te zijn als een thriller of horrorfilm.


Dit artikel gaat over

Geschreven door
Denis Groeneveld

Opmerkingen

Nog geen reacties.

    Commentaar dit artikel